
I kampagnesammenhæng handler det ofte om at have en heldig hånd, at finde en kanal, der passer til politikerens personlighed og at turde gå en vej, som ikke umiddelbart er indlysende. Søren Pape, og Konservative generelt, har satset på LinkedIn og profiterer af det.
Historisk set har en partileder i sine valg af sociale medier af og til ramt samme jackpot – Vestager fandt og dominerede Twitter. Villy Søvndal fandt og dominerede i et langt stykke tid Facebook. Mette Frederiksen har fundet og dominerer Instagram. Og vi kan begynde at tale om, at Pape har fundet og dominerer LinkedIn, også selvom Tommy Ahlers måske som Løvens Hule-løve nok fandt det først. Det er bare Pape, der brøler højest. Som vi beskriver i vores podcast ”Det Politiske Kampagnestøberi” i uge 38, hvor vi i øvrigt interviewer Pape om samme, har Pape jævnligt opslag på LinkedIn, der rammer 400.000-500.000 visninger. Det er cirka 7-8 gange så meget, som han rammer på Facebook. Pape har opslag med over 10.000 interaktioner, og det er vel at mærke uden annoncekroner, fordi det modsat hans Facebook-side, ikke kan lade sig gøre, endnu, at booste opslag fra en privat LinkedIn-profil. Og det er vel at mærke cirka samme rækkevidde som de største erhvervsbosser i det her land.
Hvorfor passer mediet til Pape? Fordi LinkedIn stadig har en overvægt af erhvervs-samtale, og det passer bare bedst til blå partier, og derfor kan Pape boltre sig på platformen i øvrigt sammen med Mona Juul m.fl. der også har rækkevidden. Erhvervspolitiske stemmer hos Konservative som f.eks. Rasmus Jarlov, burde langt tidligere have set LinkedIn og taget den i brug. Og så passer mediet godt til Pape, fordi det er Konservatives kernevælgere – Partier som Enhedslisten og Alternativet vil have det langt sværere på LinkedIn, men har det som forventet lettere på Facebook.
Hvad betyder det så for Pape, at han er ”on the rise” engagementsmæssigt og med følgerskaren på LinkedIn? Ja, den politiske verden og det momentum, der bærer Pape op mod 10% får yderligere medvind. Da Søvndal blev udnævnt som ”Kongen af Facebook”, blev hans popularitet yderligere forstærket.
Onde tunger vil mene, at LinkedIn ikke er en politisk platform – At politikerne slet ikke burde være der og føre politik – men Pape ser ud til at vinde den lange seje kamp i sine egne kommentarfelter, hvor han ofte er blevet mødt med kritik for at være på LinkedIn med politiske budskaber. Pointen er, at LinkedIn er blevet Facebook, som det så ud for syv-otte år siden, før verden gik af lave og Facebook blev en politisk kampplads for sure kommentarer fra hr. og fru brokrøv, der mener, at de uden beregning kan veksle et par ukvemsord med politikerne i kommentarfelterne – Det er politikerne ved at være trætte af. Borgerne har helt konsekvent forvaltet den tillid politikerne viste dem ekstremt dårligt, når de har indbudt til politisk samtale – Den politiske samtale er endegyldigt død på Facebook, der efterhånden kun kan bruges politisk på kommunalvalgsniveau og til politiske en-vejs-annoncer i Folketingsvalget. Samtalen er rykket til LinkedIn – og i øvrigt Instagram, båret af Mette Frederiksens 325.000 følgere – et medie som Pape indtil videre hygger sig mest på med paraderne nede.